hétfő

Egy Szűzanya ikon könnyezik Prikarpattyán

Prikarpattyán, a Manjavszkiji kolostorban könnyezni kezdett egy Szűz Máriát ábrázoló ikon.




A szerzetesek izgatottak, mivel legutóbb 4 évvel ezelőtt történt itt ehhez hasonló csoda, fél évvel az előtt a szörnyű árvíz előtt, amely majdnem egész Nyugat-Ukrajnát magával ragadta.

A szerzeteseknek egyelőre sejtésük sincs, hogy milyen szörnyűségre akar figyelmeztetni az ikon - írja a Tsn.ua internetes hírportál.

Annyi azonban bizonyos – a Szűzanya valamire figyelemztetni akarja az embereket. A Szűzanya úgy tűnik sír, mivel már több mint egy hete könny folyik a jobb szeméből.

„Nem is kétséges, hogy természetfölötti jelenségről van szó, mivel nedvesség nincs, viszont fagy van, és ennek ellenére az ikon könnyezik” – mondta Joasaph metropolita.

A Manjavszkiji kolostor igumennője ikon az egyik legfontosabb ikon, mely csupán egy másolat. Az eredeti ikonnak nyoma veszett mikor a kolostort bezárták. Az eredeti ikont a 17. században festették miután az elöljárónak a pestis járvány csúcsán megjelent Szűz Mária, aki mély bűnbánatra intette. A szerzetesek buzgó imái után a járvány elmúlt.

Az ikon másolata először 2008-ban könnyezett, a szörnyű árvíz előtt fél évvel. A szerzetesek ezért akaratlanul is párhuzamot állítanak az akkori eseményekkel, ezért most buzgón imádkoznak a Szűzanya védelméért.

http://hirsztar.neobase.hu/hir/egy-szuzanya-ikon-konnyezik-prikarpattyan
2010. január 30. Miguel de Tucuman (Argentína)


 

Chico (Guatemala)



Yerba Buena de Tucuman (Argentína)