kedd

http://www.vacances-location.net/holidays-rental/small-map-town/isere/la-salette-fallavaux.png

A jelenés során Maximin egyszerre észreveszi, hogy már nem hallja a Hölgyet, csak annak szájmozgását látja. A Szűzanya mindegyikükkel külön-külön közölt egy titkot, melyet sokáig nem akartak elárulni. 1851-ben közölték IX. Piusz pápával, de Bonald lyoni érsek, prímás parancsára. A gyerekek leírták a titkot, s azt lepecsételt borítékban vitték IX. Piusz pápához Rómába. 1851. július 18-án a Szentatya először Maximin levelét olvasta el, két követ kíséretében. Első reakciója így hangzott: “Igen, ez a gyermeki egyszerűség és ártatlanság.” Melanie levelére egészen máshogy reagált: “Ezek büntetések, amelyek Franciaországot fogják sújtani. De nemcsak Franciaország vétkes. Németország, Itália, és egész Európa bűnös és nagy fenyítést érdemel. A nyílt istentelenség nem aggaszt olyan mértékben, mint az elvilágiasodás és a vallási közömbösség.” Maga elé nézve e bibliai szavakkal fejezte be monológját: “Ha nem tartotok bűnbánatot, mindannyian elvesztek.” Ezáltal a pápa kissé föllebbentette a fátylat a titokról. De sem ő, sem utódai sem hozták soha nyilvánosságra azt.

Vajon beteljesedtek-e a la salette-i jövendölések? A burgonyavész már 1846-ban megkezdődött. És valóban, már Karácsony előtt nem volt Corpsban burgonya. Sokan éhen haltak. Viktória királynő 1847-ben beszélt az angol parlamentben erről a szörnyű csapásról, amely egész Angliát, de főleg Irországot sújtotta, s amelynek során annak idején a károkat 12 millió font sterlingre becsülték. 1851 és 1856 között egész Európában tönkrement a gabonatermés, melynek következtében nagy éhínség köszöntött be. 1854-ben, csak Franciaországban, 150.000 ember halt meg kolerában, az elhunytak fele kisgyermek volt. Corps-ban és La Salette-ben nem voltak áldozatok. Mindannyian még időben megtértek. 1847-ben Párizs környékén a rettegett lisztharmat támadta meg a szőlőt. 1851-ben Lyon környékén és az egész Isére-völgyben betegedtek meg a diófák. La Salette minden figyelmeztetése beteljesült. 1846-tól kezdődően Franciaországot forradalmak, éhínségek, kolerajárvány és háborúk sújtották. Az 1870-71-es francia-német háborúban Franciaországot térdre kényszerítette a Frankfurti szerződés: Franciaország elvesztette a háborút, 5 millió aranyfrank bírság megfizetésére kényszerült, és Elzász-Lotaringia német fennhatóság alá került.

Épp úgy, mint a Szűzanya sok más jelenése esetében, a látnokoknak, Maximin-nak és Melanie-nek is sok nehézséggel kellett megküzdenie. A gyermekeknek a kiváncsiság, fenyegetések, gúny, megvesztegetések, és cselszövések legkíméletlenebb formáival kellett szembesülniük. Vallomásukat soha nem változtatták meg. Hosszú és szigorú vizsgálatot követően 1851. szeptember 19-én a  grenoble-i püspök elismerte a jelenések valódiságát. Maximin szülőhelyén, Corps-ban, 1875. március 1-én hunyt el, alig negyvenévesen. Melanie évekig különböző kongregációknál élt Franciaországban, Angliában és Olaszországban. 1904. december 15-én hunyt el. Földi maradványait Altamurában (Olaszország) őrzik. Melanie titkát csak a pápa ismeri.  

Sürgető kéréssel fordulok a föld lakóihoz:
"Az élő Isten igaz apostolait hívom…
Krisztus igaz követőit hívom…
Gyermekeimet, az őszintén áhitatosakat, azokat, akik magukat Nekem ajánlották,
hogy elvezessem őket isteni Fiamhoz…
Hívom az utolsó idők tanítványait…
Itt az ideje, hogy nyilvánosságra lépjenek és megvilágítsák a földet…
Küzdjetek, világosság gyermekei… mert itt van az idők ideje, a végek vége.”



http://catholique.over-blog.fr/pages/centres-de-messes--2620337.html
http://lasalette.cef.fr
http://www.virgo-maria.org/Documents/la-salette/La%20Salette-Lepidi-C-208.htm

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése