szerda

Kozma Imre atya aranymiséje a Ferences templomban

Ünnepi szentmisét mutattak be a budapesti ferences templomban abból az alkalomból, hogy ötven éve szentelték pappá Kozma Imre atyát. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnöke 1968-tól nyolc éven át volt káplán a templomban. Kozma Imre atya szerint ez a hely az ország lelki középpontja volt a diktatúra idején.
Az ötvenéves papi jubileum alkalmából bemutatott aranymise ünnepi szónoka Böjte Csaba elmondta: Kozma Imre atya új utakat tört a Máltai Szeretetszolgálat megszervezésével a hajléktalanok és általában a szükséget szenvedők megsegítésére, és legutóbb az irgalmasrendi kórházak ujjászervezésével írt történelmet. Hozzátette: Ha valaki a magyar nemzet bajait, sebeit látta, akkor az Imre atya. De nem arról beszél, hogy milyen rossz a mi népünk, milyen rossz a világ, hanem arról, hogy fogjunk össze és meg tudjuk csinálni. Hogy van remény. Érdemes ezeknek az embereknek a nyomán elindulni.

kedd

Kopt istentisztelet a Sziklatemplomban (2013.08.13.)

Szentmise közvetítés a Sziklatemplomból (2013.08.13)

A BonumTV élő szentmise közvetítése a budapesti Sziklatemplomból. A misét bemutatja: P. Hesz Á. Attila, pálos szerzetes.