szombat

Élő közvetítés 18 -orától. Ünnepélyes Mária-köszöntő. Július 2016

Július 2-án, szombaton Sarlós Boldogasszony – Mária látogatása Erzsébetnél – a kegytemplom búcsúünnepe. Szentmisék reggel 8-kor, délelőtt 11-kor és este 7 órakor lesznek. A délelőtt 11 órakor kezdődő búcsús szentmise egyben az Ezer Székely Leány Napja hagyományőrző találkozó szentmiséje is. Az ünnepélyes Mária-köszöntő szentmiséje este 7 órakor kezdődik, amelyet ünnepélyes rózsafüzér és gyertyás körmenet követ.

péntek

Tábornyitó szentmise a Baradla-barlangban

A 2016-os Összefogás Tábor különleges misével kezdődött, hiszen a Baradla-barlang Hangversenytermében Böjte Csaba OFM, ferences rendi szerzetes celebrálta.

szerda

Papszentelés a Szent Mihály Katedrálisban

A gyulafehérvári Szent Mihály székesegyházban 2016. június 29-én, szerdán a délelőtt 10 órakor kezdődő szentmise keretében Jakubinyi György érsek pappá szenteli a szárhegyi Both László, a csíkbánkfalvi Farkas Zsombor és a székelyszentkirályi Ilyés Lehel diakónusokat. Mindazok, akik nem tudnak személyesen részt venni, a szentmisébe bekapcsolódhatnak az erdélyi Mária Rádió hullámhosszán.

Élő közvetítés 10:30 -tól.Szent Péter és Szent Pál Apostolfejedelmek ünnepe. 2016

kedd

Diakónusszentelés a Szent Mihály Katedrálisban

A gyulafehérvári Szent Mihály székesegyházban 2016. június 28-án, kedden a délelőtt 10 órakor kezdődő szentmise keretében Jakubinyi György érsek szerpappá szenteli a kézdivásárhelyi Albert István-Csaba, a csíkszeredai Bojtor Attila György, a csíkszentdomokosi Bíró Károly és a csíkszentsimoni Jánossi Imre akolitusokat.