szombat

Gyermeknap - Ferences szentmise

Idén Május 31-én ünnepeljük a már hagyománnyá vált marosillyei Gyermeknapot. Ferences szentmise 11 órától.

hétfő

6 Ferenc atya emlékére Szentmise Szaniszló 2014. május 18-án

A boldog emlékű Vezér György Ferenc atya Pálos szerzetes- vértanú Emlék Miséje a szülőföldjén, szülőfalujában Szaniszlón - Erdély földjén - a 100 éves születési évfordulóján. 2014. 05. 18.

vasárnap

Húsvét 6. vasárnapja 2014.05.25 Szentmise Nagykozárban

2014. május 25. - Jézus Szíve templom (Hősök temploma)

A szentmisét mondja: Agg József főesperes
orgonás mise

2014-05-25 Vasárnapi szentmise a Gazdagréti Szent Angyalok Plébánián

Húsvét 6. Vasárnapja HD

Élő szentmise közvetítés: 2014. május 25.-én 12.00 órától (román idő szerint) szentmise Déváról. Szentmisét bemutatja: Bernardin testvér.

Komáromi Szent András templom - Húsvét 6. vasárnapja (elsőáldozás)

"A nagymama, unokája kezét fogva belépett a templomba. Megkereste a piros fényt, amely Jézus oltárát jelezte. Letérdelt és elkezdett imádkozni. Az unoka ránézett a nagymamára, aztán a piros fényre, majd ismét a nagymamára. Egyszer csak kifakadt: - Hé, nagymama! Amikor majd zöldre vált, kimegyünk, ugye? Ez a fény sosem lesz zöld. Megállás nélkül arra szólít: Állj meg! Ez a szikla. Az egyetlen szikla, amelyhez az emberi lények odaköthetik magukat. Az egyetlen állomás, ahol megpihenhetünk." Bruno Ferrero szavait - sok más értékes gondolat mellett - a komáromi Szent András Plébánia legfrissebb hírlevelében olvashatják, ha IDE kattintanak. Május 25-én a komáromi Szent András templomban a helyi és környékbeli elsőáldozók tapasztalhatták, érinthették meg átvitt értelemben e sziklát, a remény kiapadhatatlan forrását, a hit támaszát. Nézzék meg az elsőáldozás hangképes összefoglalóját!